top of page

De fiets van de zaak: naast verkoop ook fietsen in de lease

Jouw droomfiets liever leasen dan kopen? Ook dat kan via ons, met de zakelijke leasefietsregeling: met minimaal 25% voordeel, gespreid betalen en inclusief service en verzekering voor jou als berijder. Of je nu werkt als zzp’er of als werknemer voor een werkgever. Voor werkgevers is de fietsregeling kosteloos om te faciliteren en vrijwel zonder administratie. Voor jou kan het fiscale voordeel hoog oplopen. De leasefiets is daarom een gewild extraatje en een manier om fit te blijven voor veel werknemers en voor werkgevers een interessante arbeidsvoorwaarde en een duurzame keuze. Lees hier meer over het nieuwe fietsplan: de zakelijke leasefietsregeling.

 

Hoe werkt de zakelijke fietsregeling?

Sinds 1 januari 2020 is de nieuwe fietsregeling van kracht. Dit nieuwe fietsplan maakt een fiets van de zaak aantrekkelijker dan ooit te voren! Als medewerker of zzp’er kan je tegen 7% bijtelling jouw droomfiets rijden. Je bepaalt dan iedere maand een klein bedrag uit jouw brutoloon, wat belastingvoordeel oplevert. Service en verzekering zijn hierbij inbegrepen. Aan het einde van de contractduur van 36 maanden kun je de fiets overnemen voor ongeveer 20% van de prijs. Doordat je als medewerker de kosten uit je brutoloon betaalt, behaal je al snel een voordeel van 25 tot 80%. Bij een e-bike betekent dat al snel €1.000,-. Wil je weten wat deze regeling jou oplevert? Bereken het via de leasefiets calculator.

 

De leasefietsregeling via je werkgever

Om een fiets zakelijk te leasen moet jouw werkgever zijn aangesloten bij een aanbieder van de leasefietsregeling. Daarna kun je met jouw bestelcode een fiets testen en bestellen bij onze winkel. Een werkgever kan de leasefietsregeling kosteloos aanbieden, buiten de Werkkostenregeling en met weinig administratie. Daarom is er voor een werkgever vaak weinig reden om het niet aan te bieden. Optioneel kan je werkgever ervoor kiezen om een bijdrage te doen. Tip je werkgever!

 

De leasefietsregeling voor zzp’ers

 

Ook voor zzp’ers is een fiets van de zaak voordelig. Je kan met een leasefiets namelijk flink besparen. Het maandelijkse leasebedrag van jouw fiets van de zaak is namelijk een bedrijfsuitgave die van de jaarlijkse winst kan worden afgetrokken. Dit levert belastingvoordeel op. Daarnaast heb je geen zorgen over onverwachte kosten. Het fietsplan komt namelijk met onderhoud, verzekering en 24/7 pechhulp. Daarnaast betaal je niet een groot bedrag in één keer, maar gespreid. Zo hou je kapitaal beschikbaar voor je onderneming! Na de leasetermijn van 36 maanden kan jij de fiets overnemen voor 20% van de kostprijs. Met lease bespaar je zo als zzp’er minimaal 25% op de winkelprijs van de fiets! Lees hier meer over fietslease voor zelfstandigen.

Hoe meld ik mij aan voor de leasefietsregeling van Lease a Bike?

 

   1. Meld je aan

Eerst dient jouw bedrijf aangemeld te zijn bij een leasefiets aanbieder, zoals onze partner Lease a Bike. Wanneer je een werknemer bent, dien je dus eerst je werkgever te overtuigen. Lease a Bike maakt het voor zowel bedrijven als zzp’ers mogelijk om zich binnen een dag te registreren. Bij goedkeuring van de registratie krijgt jouw werkgever direct toegang tot het platform voor het aanbieden of leasen van een fiets.

   2. Ontvang jouw bestelcode

Na aanmelding ontvangt jouw werkgever een unieke registratielink die hij of zij kan delen met jou en jouw collega’s. Jij kunt vervolgens een account aanmaken om een bestelcode aan te vragen.

   3. Stap op de fiets

Wanneer de werkgever goedkeuring heeft gegeven kan jij jouw droomfiets komen uitkiezen. De keuze is reuze: je kan maar liefst kiezen uit alle typen en fietsen en vrijwel alle merken die wij aanbieden in onze winkel.

   4. Wij staan voor je klaar

Na het uitkiezen van een droomfiets kunnen jij en je collega’s voor onderhoud en service altijd bij ons terecht, net als wanneer jij je fiets koopt. Bij onderhoud, schade of diefstal wordt namelijk gebruik gemaakt van het inbegrepen service- en verzekeringspakket.

 

Geïnteresseerd in het leasen van een fiets via je werk?

Ben jij een zzp’er of werknemer en wil jij voordelig op de fiets stappen: met gespreid betalen? Of ben jij werkzaam bij een bedrijf dat graag bijdraagt aan een duurzamere wereld en de vitaliteit van werknemers? Overweeg jouw fiets dan te leasen in plaats van te kopen, via ons en Lease a Bike. Wil jij meer informatie over de lease-opties, voordelen, kosten en het aanbod? Ga dan naar de werknemer informatiepagina en tip jouw werkgever.

Te gebruiken links naar Lease a Bike website:

● Link naar Lease a Bike - home:

https://www.lease-a-bike.nl/?utm_campaign=fietsenwinkel-2023&utm_source=referral&ut m_medium=seo&utm_term=fw-websiteverkeer&utm_content=promotie-website-home

● Link naar leasefiets calculator https:

//www.lease-a-bike.nl/calculator?utm_campaign=fietsenwinkel-2023&utm_source=r eferral&utm_medium=seo&utm_term=fw-websiteverkeer&utm_content=promotie-websit e

● Link naar ‘Tip je werkgever!’ voor werknemers / ‘werknemer informatiepagina’ https://www.lease-a-bike.nl/werkgever-niet-aangesloten?utm_campaign=fietsenwinkel-2 023&utm_source=referral&utm_medium=seo&utm_term=fw-websiteverkeer&utm_conte nt=website-promotie-werknemerpagina

● Link naar zzp’er pagina https://www.lease-a-bike.nl/zelfstandige?utm_campaign=fietsenwinkel-2023&utm_sourc e=referral&utm_medium=seo&utm_term=fw-websiteverkeer&utm_content=promotie-web site-zzp

bottom of page